NVM is even de weg kwijt - JC Luiken
15801
post-template-default,single,single-post,postid-15801,single-format-standard,bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
NVM is even de weg kwijt

NVM is even de weg kwijt

Van de week liep ik naar kantoor en mijn aandacht werd getrokken door een te koop staande woning. Onder het reguliere makelaarsbord hing een tweede bord. Hierop stond: “Is uw aankoopmakelaar een NVM’er?”.

Ik liep verder en liet die vraag nog eens op mij inwerken: “Is uw aankoopmakelaar een NVM’er?”, dus de ‘onafhankelijke’ verkoopmakelaar. Die, als het goed is, exclusief de belangen van de verkoopklant behartigt, adviseert de kopende partij uitsluitend te kiezen voor een NVM’er! Het moet toch niet gekker worden?

Van makelaars, advocaten en notarissen is bekend dat ze elkaar onderling graag collega’s noemen. Confrère kom je ook nog weleens tegen, maar dat is een beetje ouderwets.

Maar deze makelaar heeft dus het liefst dat hij kan onderhandelen met een fijne NVM-collega. Ik vraag me dan af hoe dat gaat. Gaat dit dan met het mes op tafel? Of gezellig met een bakje koffie of kopje thee? En komen we wat betreft de prijs ergens in het midden uit? Zodat de deal snel rond is en de courtagefacturen snel de deur uit kunnen? En wat als ‘mijn’ aankoopmakelaar geen NVM’er is, maar een ervaren onderhandelaar met lastige vragen? Kortom, waarom wil de makelaar zo graag dat mijn aankoopmakelaar lid is van dezelfde club?

Ik kan het deze makelaar niet eens kwalijk nemen. Maar het bord is ontwikkeld door de koepelorganisatie zelf. Er zijn er dus waarschijnlijk duizenden van gemaakt, die steeds vaker in het te koopstaande straatbeeld zullen opduiken.

De NVM heeft ook een nieuwe slogan: NVM goed gevoel

Nou, hier krijg ik geen goed gevoel van…